Porto Franco investorid eelistavad projekteerimislepingu sõlmida Eesti arhitektuuribürooga Kadarik, Tüür. Arhitektid.
21.10.2015

Tallinna Admiraliteedi alale kavandatava Porto Franco kaubandus- ja bürookeskuse investorite eelistus on jõuda projekteerimislepinguni aritektuurikonkursil teise koha saanud töö “Tectonicum” autoritega Eesti arhitektuurbüroost Kadarik, Tüür. Arhitektid. (KTA), teatas Porto Franco tegevjuht Aldo Dapon.

Daponi sõnul on läbirääkimised KTA-ga juba alanud ning lepinguni loodetakse jõuda lähiajal. “Investorite otsuse aluseks olid Kadarik Tüür Arhitektide kogemused Tartu Uue Kaubamaja arhitektidena ning Porto Franco arhitektuurivõistluse žüriis nii EAL-i arhitektide kui ka teiste liikmete hinnang, millega tunnistati Kadarik Tüür Arhitektide töö konkursi parimaks Eesti arhitektide tööks,” märkis ta.

Daponi hinnangul oli kõik konkursi finaali jõudnud tööd väärikad ning igaühes neist oli elemente, mis vääriksid lõpp-projektis kasutamist. Arhitektuurikonkursil esitatud lahendused on tema sõnul eelkõige selleks, et nende põhjal valida partner, kes suudab valmistada ette kvaliteetse ehitusprojekti. “Täna on meie eesmärk jõuda projekteerimislepinguni pädeva ja võimeka partneriga, kes suudaks Porto Francole luua nii arhitektuuriliselt kui funktsionaalselt hea projekti, mis arvestab linnaruumi vajadustega, ” kinnitas ta.

Ükski esitatud võistlustöödest ei olnud Daponi sõnul valmis ehitusprojekt ning kõigiga neist peaks edasi töötama. “Töötav lahendus sünnib aga arvestades nii arhitektide, rentnike, linnaplaneerijate, arendajate kui investorite arvamusi. Reaalsus on ka see, et enamasti need sajaprotsendiliselt kokku ei lange. Otsime kompromisse ja otsus langetatakse demokraatlikult.”

 Porto Franco on Admiraliteedi basseini äärde rajatav Tallinna kesklinna suurim kaubandus- ja bürookeskus üldpinnaga ca 160 000 m2.  Keskuses on renditavaid kaubandus- ja toitlustuspindasid ca 40 000 m2 ning ligi 3000 inimise töökohaks saavaid büroopindasid ca 30 000 m2. Eesti investorite eestvõttel teostatava projekti koguinvesteering on ca 160 miljonit eurot.

Porto Franco arhitektid, Arhitektuuribüroo “Kadarik, Tüür. Arhitektid” arhitektid Ott Kadarik ja Mihkel Tüür

Porto Franco arhitektuurikonkursi arhitektuuribüroo Kadarik, Tüür. Arhitektid võistlustöö